Moltes vegades ens ve de gust una copa de vi i no la prenem perquè temem que es faci malbé tota l'ampolla de vi en obrir-la per prendre només una copa; sincerament no té sentit poder gaudir d'un bon vi només quan vénen amics a sopar a casa i privar-nos d'un delit pel fet d'estar sols a casa, per això és important saber com conservar una ampolla de vi o cava un cop ha estat oberta.
Tots hem escoltat alguna vegada que el vi millora amb el pas del temps però això només passa quan l'ampolla està tancada i perfectament segellada ja que al contacte amb l'oxigen es comença a deteriorar; encara que els autèntics apassionats del vi saben que certa quantitat d'oxigen és bona per al vi que l'ajuda a desenvolupar el sabor, l'aroma, redueix l'acidesa i el vi evolucioni a la copa, grans quantitats com les que suposa mantenir una ampolla oberta durant diversos dies fan que es faci malbé el vi sense remei.
L'oxigenació i la temperatura són dos enemics del vi que perjudiquen la seva conservació, els vins negres aguanten una mica millor aquest procés que els blancs, rosats o caves, per la qual cosa si obriràs una ampolla i ets conscient que no la vas a acabar el vi negre aguantarà millor fins al consum total encara que no més enllà d'un parell de dies o tres. L'oxigen interactua en major mesura amb el vi com més alta és la temperatura que té, per això es recomana conservar-lo a la nevera o en llocs frescos un cop obert per intentar pal·liar-ne la degeneració, com més vi queda a l'ampolla més resistència ofereix.
Per això, si guardarem una ampolla oberta, hem de tapar-la correctament i guardar-la a la nevera, intentant no demorar gaire en acabar-la per evitar que es pugui fer malbé, hi ha utensilis que ajuden a ampliar aquest tipus de degeneració ja que no permeten que l'oxigen interactuï amb el vi, com el tap fabricat en metall d'acer inoxidable raspallat que avui us portem, el model Gliberts Food de la marca Cilio, segella l'ampolla de vi assegurant-la al 100% contra possibles fuites.
El tap crea un segell hermètic que permetrà fins i tot posar l'ampolla tombada a la nevera, podràs emmagatzemar-la de forma horitzontal sense que es vessi el contingut, tan fàcil d'utilitzar com col · locar el tap sobre la boca de l'ampolla i tirar cap avall per a un segellat complet, quan vulgui tornar a prendre una copa de vi només caldrà pressionar el botó que porta situat a la base superior i s'alliberarà el segellat per poder retirar-lo amb facilitat, si després d'omplir la copa continua quedant vi a l'ampolla es torna a posar i fins a la propera copa.
Amb el tap posat i guardada a la nevera, l'ampolla ens aguantarà molt més temps, ja que el mateix tap i el seu segell hermètic impedeixen que entri oxigen en el contingut fent malbé el vi, i allargant així la seva vida de consum. Si ets un apassionat de l'etnologia no dubtis a comprar a Amazon aquest tap de Cili per allargar la vida de les teves ampolles de vi o cava obertes, ara el trobaràs disponible per 7,74€ amb un descompte del 57% sobre el preu anterior de 17,95€.
VEURE FITXA DEL PRODUCTE A AMAZON⭐ Veure tots els comentaris d'Amazon dels compradors
Gràfica aproximada d'evolució de preus:
També pots veure aquí altres chollos d'Amazon.